Εκπαίδευση

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου η ανακοίνωση των πινάκων με τα μόρια μετάθεσης των εκπαιδευτικών

Submitted by admin on Σάβ, 12/02/2017 - 19:24

Στις 07-12-2017 θα γίνει ανακοίνωση των πινάκων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις με τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, κλάδο, ειδικότητα και μονάδες μετάθεσης κατά κριτήριο και στο σύνολό τους) των αιτουμένων μετάθεση εκπαιδευτικών.

Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων θα πρέπει να προβούν στην «παραλαβή» των οριστικοποιημένων αιτήσεων μετάθεσης των εκπαιδευτικών αρμοδιότητάς τους στο σύστημα eDatacenter μέχρι 07-12-2017.

Πίεση της τρόικα για αύξηση του ωραρίου και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Submitted by admin on Παρ, 12/01/2017 - 09:08

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι θεσμοί σε κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την καθυστέρηση εφαρμογή  του μνημονίου για την παιδεία που ψηφίστηκε στη Βουλή πριν δυο χρόνια και υπογράφηκαν συμπληρωματικές δεσμεύσεις πέρσι.

Ειδικότερα η Κυβέρνηση  δεσμεύτηκε μέσω του μνημονίου:

Α. Να ευθυγραμμιστεί ο αριθμός   διδακτικών ωρών ανά μέλος του προσωπικού, καθώς και την αναλογία μαθητών ανά τάξη και ανά εκπαιδευτικό, με τις βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2018.

Το Υπουργείο Παιδείας συνιστά ψυχραιμία σε θέματα θρησκευτικών ελευθεριών

Submitted by admin on Τετ, 11/29/2017 - 06:32

«Τα θέματα αυτά συνδέονται με πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως η θρησκευτική ελευθερία των μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών της Θράκης και η εικόνα της χώρας στον μουσουλμανικό κόσμο. Είναι επωφελές να τα προσεγγίσουμε με ηρεμία, ψυχραιμία, στέρεη γνώση και μακριά από μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς ή σταυροφορικής λογικής εκστρατείες». 

Αυτό απάντησε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε δημοσιεύματα σχετικά με τις δικαιοδοτικές αρμοδιότητες των μουφτήδων της Θράκης.

Εύβοια: Διαδηλωτές διέκοψαν την ομιλία του υφυπουργού παιδείας

Submitted by admin on Τρί, 11/28/2017 - 13:29

Ένταση με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, φοιτητές και μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, σημειώθηκε στην ομιλία του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (27 Νοεμβρίου) στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με το eviazoom.gr οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο με πανό, ενώ εισήλθαν με συνθήματα και στην αίθουσα, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να διακοπεί για λίγο, λόγω της αντιπαράθεσης και των διαμαρτυριών που ακολούθησαν.

Το ψήφισμα των σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ για την κατάληψη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Submitted by admin on Δευ, 11/27/2017 - 08:26

Με αφορμή Ψήφισμα των σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ που απευθύνεται στην επιτροπή κατάληψης του κτηρίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει:

Η κατάσταση ομηρίας στην οποία βρίσκονται σπουδαστές και φοιτητές από τη συνεχιζόμενη κατάληψη του κτηρίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Παράταση αιτήσεων στα προγράμματα της 2ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επίπεδου Τ.Π.Ε.

Submitted by admin on Τετ, 11/22/2017 - 20:22
Σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής ανακοίνωσης (15/11/2017), λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα της 2ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε., τα σχετικά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος όγκος μηνυμάτων – αιτημάτων που έχουν συσσωρευθεί στην Υπηρεσία Help Desk και να καταστεί δυνατό όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παρατείνεται μέχρι την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 14:00.

ΕΚΤΑΚΤΟ - Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Submitted by admin on Παρ, 11/17/2017 - 06:14

Λίγο πριν τις 12 το βράδυ της Πέμπτης η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε πως όλα τα σχολεία όλης της ΑΤΤΙΚΗΣ θα είναι κλειστά σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.

«Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αύριο όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

"Έπεσαν κεφάλια" στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ μετά από έγγραφη αναφορά του ΔΣ για τον Διευθύνοντα

Submitted by admin on Τετ, 11/15/2017 - 20:37

Με δύο αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου παύει :

Α. Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και πρώην Διευθυντή του Γραφείου του Τάσου Κουράκη Χρήστο Πιλάλη.

Β. Τον Πρόεδρο Θ. Μπλίκα και την Αντιπρόεδρο Χρυσάνθη Γκοντίνου καθώς και όλα τα μέλη του Συμβουλίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Γονείς "άριστων" μαθητών προσέφυγαν στο ΣτΕ - Μόνο άτομα "υψηλού μαθητικού επιπέδου" μπορούν να κρατάνε τη σημαία

Submitted by admin on Τρί, 11/14/2017 - 17:29

Την ακύρωση ως αντισυνταγματικού και παράνομου, του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο γίνεται πλέον με κλήρωση η επιλογή των σημαιοφόρων μαθητών, ζητούν οι γονείς επτά αριστούχων μαθητών της πέμπτης και έκτης τάξης δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης, με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα 79/2017, προβλέπει ότι σημαιοφόροι μαθητές, κατά τις παρελάσεις, δεν θα γίνονται πλέον οι αριστούχοι μαθητές, αλλά η επιλογή τους θα γίνεται με κλήρωση.

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου στα σχολεία - Δείτε την εγκύκλιο

Submitted by admin on Τρί, 11/14/2017 - 17:22

Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω προβλέπει εγκύκλιος την οποία υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ