Όλα τα τελευταία νέα | Blogview

ΕΜΠ: Διαμαρτύρονται γιατί χάνουν τα... προνόμια;

Submitted by admin on Τρί, 03/13/2018 - 19:37

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ διαμαρτύρεται για τις προωθούμενες αλλαγές που προωθεί ο ψηφισθέντας νόμος "Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες Διατάξεις”, σχετικά με τις σπουδές μηχανικών σημειώνοντας τα εξής:

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας: Γενική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη

Submitted by admin on Τετ, 12/06/2017 - 05:40

Γενική απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017, αντιδρώντας στα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, ανακοίνωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου η ανακοίνωση των πινάκων με τα μόρια μετάθεσης των εκπαιδευτικών

Submitted by admin on Σάβ, 12/02/2017 - 19:24

Στις 07-12-2017 θα γίνει ανακοίνωση των πινάκων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις με τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, κλάδο, ειδικότητα και μονάδες μετάθεσης κατά κριτήριο και στο σύνολό τους) των αιτουμένων μετάθεση εκπαιδευτικών.

Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων θα πρέπει να προβούν στην «παραλαβή» των οριστικοποιημένων αιτήσεων μετάθεσης των εκπαιδευτικών αρμοδιότητάς τους στο σύστημα eDatacenter μέχρι 07-12-2017.

Πίεση της τρόικα για αύξηση του ωραρίου και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Submitted by admin on Παρ, 12/01/2017 - 09:08

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι θεσμοί σε κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την καθυστέρηση εφαρμογή  του μνημονίου για την παιδεία που ψηφίστηκε στη Βουλή πριν δυο χρόνια και υπογράφηκαν συμπληρωματικές δεσμεύσεις πέρσι.

Ειδικότερα η Κυβέρνηση  δεσμεύτηκε μέσω του μνημονίου:

Α. Να ευθυγραμμιστεί ο αριθμός   διδακτικών ωρών ανά μέλος του προσωπικού, καθώς και την αναλογία μαθητών ανά τάξη και ανά εκπαιδευτικό, με τις βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2018.

Πρόσληψη 100 ωρομισθίων καθηγητών στο ΤΕΙ της Αθήνας

Submitted by admin on Τετ, 11/29/2017 - 06:37

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η πρόσληψη 100 ωρομισθίων καθηγητών στο ΤΕΙ της Αθήνας. Οι αντίστοιχες δαπάνες θα διατεθούν από τα αποθεματικά του ιδρύματος.

Το Υπουργείο ολοκλήρωσε τη διαδικασία στο συντομότερο χρονικό διάστημα που ήταν εφικτό μετά την εκ νέου υποβολή του αιτήματος του ΤΕΙ της Αθήνας με τον σωστό αριθμό των προσλήψεων που έπρεπε να γίνουν μέσω των αποθεματικών του ιδρύματος. 

Το Υπουργείο Παιδείας συνιστά ψυχραιμία σε θέματα θρησκευτικών ελευθεριών

Submitted by admin on Τετ, 11/29/2017 - 06:32

«Τα θέματα αυτά συνδέονται με πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως η θρησκευτική ελευθερία των μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών της Θράκης και η εικόνα της χώρας στον μουσουλμανικό κόσμο. Είναι επωφελές να τα προσεγγίσουμε με ηρεμία, ψυχραιμία, στέρεη γνώση και μακριά από μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς ή σταυροφορικής λογικής εκστρατείες». 

Αυτό απάντησε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε δημοσιεύματα σχετικά με τις δικαιοδοτικές αρμοδιότητες των μουφτήδων της Θράκης.

Εύβοια: Διαδηλωτές διέκοψαν την ομιλία του υφυπουργού παιδείας

Submitted by admin on Τρί, 11/28/2017 - 13:29

Ένταση με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, φοιτητές και μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, σημειώθηκε στην ομιλία του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (27 Νοεμβρίου) στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με το eviazoom.gr οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο με πανό, ενώ εισήλθαν με συνθήματα και στην αίθουσα, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να διακοπεί για λίγο, λόγω της αντιπαράθεσης και των διαμαρτυριών που ακολούθησαν.

Δείτε τα νέα τμήματα Μαθητείας που θα λειτουργήσουν τον Δεκέμβριο - Έως σήμερα οι αιτήσεις

Submitted by admin on Δευ, 11/27/2017 - 08:35

Ανακοινώνονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι προσκλήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης για τα νέα τμήματα Μαθητείας που θα λειτουργήσουν τον Δεκέμβριο του 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου. 

Ακολουθούν οι προσκλήσεις υποβολής αιτήσεων ανά περιοχή.

Ύλη διδασκαλίας μαθημάτων Τομέων Εφαρμοσμένων Τεχνών και Τομέων Εφαρμοσμένων Τεχνών Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΕΠΑ.Λ.

Submitted by admin on Δευ, 11/27/2017 - 08:31

Ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων ειδικοτήτων του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών της Γ΄ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και των Τομέων Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού της Δ΄ τάξης Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. σχ. έτους 2017-2018

Το έγγραφο σε μορφή pdf

Το ψήφισμα των σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ για την κατάληψη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Submitted by admin on Δευ, 11/27/2017 - 08:26

Με αφορμή Ψήφισμα των σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ που απευθύνεται στην επιτροπή κατάληψης του κτηρίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει:

Η κατάσταση ομηρίας στην οποία βρίσκονται σπουδαστές και φοιτητές από τη συνεχιζόμενη κατάληψη του κτηρίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν μπορεί να συνεχιστεί.