Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας: Γενική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη

Submitted by admin on Τετ, 12/06/2017 - 05:40

Γενική απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017, αντιδρώντας στα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, ανακοίνωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ούτε να το σκέφτεται η Κυβέρνηση να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών και τον αριθμό των μαθητών στην τάξη!

Προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης είναι να αυξηθεί ο αριθμός διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτικό, καθώς και ο αριθμός μαθητών ανά τάξη και ανά εκπαιδευτικό, με βάση τις «βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ». Επίσης, απαίτηση των θεσμών είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με το γενικό σύστημα αξιολόγησης της δημόσιας διοίκησης.

Ήδη, η Κυβέρνηση με το νόμο για τη ρύθμιση του εργάσιμου χρόνου των ιατρών, επέβαλε την εργάσιμη εβδομάδα των 60 ωρών. Τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στην πράξη προετοιμάζουν το έδαφος για τη γενίκευση της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου σε όλους του κλάδους και στην εκπαίδευση. Η αύξηση του ωραρίου, η κινητικότητα, ο εκπαιδευτικός λάστιχο, η εντατικοποίηση είναι απαιτήσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.

Η αύξηση του ωραρίου, εκτός των άλλων, θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών και θα απομακρύνει και άλλο τους μόνιμους διορισμούς, που έχει η ανάγκη η εκπαίδευση.

Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση: «Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου και τη πλήρη διάλυση του ωραρίου των εργαζομένων»!

Καλούμε όλα τα σωματεία να καταδικάσουν αυτούς τους σχεδιασμούς και να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων. Η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και στα σχέδιά της είναι η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη!

  • Καμία αύξηση στο ωράριο των εκπαιδευτικών. Ήδη, οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων τρέχουν σε 4 και 5 σχολεία, ενώ εκατοντάδες συνάδελφοι μας, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης παραμένουν χωρίς οργανική θέση.

  • Απαιτούμε μείωση και όχι αύξηση των μαθητών στην τάξη με παιδαγωγικά κριτήρια.

  • Δε θα δεχτούμε την αντιδραστική αξιολόγησή τους, που στόχο έχει την κατηγοριοποίηση της σχολικής μονάδας και την περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου.

Όλοι στη γενική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 Δεκέμβρη!

Όλα τα Σχολεία ΚΛΕΙΣΤΑ!

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας

 

Ο Πρόεδρος

Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Στέλιος Παλαρμάς

 

 

 

 

Ετικέτες