Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η ίδρυση του Παν. Δυτικής Αττικής

Submitted by admin on Πέμ, 10/19/2017 - 08:35

“Πυρετωδώς” ετοιμάζει το επιτελείο του υπουργού Κ. Γαβρόγλου, υπό τη επίβλεψη του Νομικού κ. Φλογαίτη, το Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτ Αττικής, που θα προκύψει από τη συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας με το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.

Στη σημερινή συνάντηση της Πρυτάνεως του ΤΕΙ Αθήνας,  Μ.  Βενετίκου με τον  Αν. Γενικό Γραμματέα του υπ. Παιδείας Γ. Αγγελόπουλο, παρουσία του Αντιπρύτανη Παναγιώτη Καλδή, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, προέκυψαν τα εξής:

Α. Μέχρι 15 Νοεμβρίου  θα κατατεθεί στη Βουλή , προς ψήφιση, το Σχέδιο Νόμου “Ίδρυση Παν. Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις”.

Β. Το προσχέδιο Νόμου Θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Γ. Στόχος είναι να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής μέχρι τέλος  Νοεμβρίου.

Δ. Το Σχέδιο Νόμου περιλαμβάνει τις διαδικασίες ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τη λειτουργία  των τμημάτων,

Αμέσως μετά τη συνάντηση η Πρύτανης του ΤΕΙ Αθήνας δήλωσε στο esos: “Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία των συζητήσεων. Θα είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με το υπουργείο παιδείας προκειμένου  να ολοκληρωθεί  το  τόσο  σημαντικό  εγχείρημα. Ευλπιστούμε στη συναίνεση όλων των κομμάτων  κατά τη ψήφιση του Σχεδίου Νόμου”.

 

πηγή: esos.gr

Ετικέτες