ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας: Σχετικά με την αναπλήρωση μαθημάτων λόγω κατάληψης

Submitted by admin on Πέμ, 11/09/2017 - 06:13

Ανακοίνωση σχετικά με την αναπλήρωση των μαθημάτων στα σχολεία λόγω καταλήψεων εξέδωσε η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας.

 

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

 

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

 

Τις μέρες αυτές τα Σχολικά Συμβούλια (εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές) σε αρκετά Γυμνάσια και Λύκεια καλούνται να συνεδριάσουν με εντολή της Περιφερειακής Δνσης Εκπαίδευσης και της Δευτεροβάθμιας Δνσης Εκπαίδευσης για να αποφασίσουν πως θα καλυφθούν οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν κατά τις ημέρες που οι μαθητές σε αυτά τα Σχολεία έκαναν κατάληψη. Έτσι τα Σχολικά Συμβούλια καλούνται να αποφασίσουν περικοπή εκδρομών, κόψιμο σχολικών εορτών κλπ σύμφωνα με τις διατάξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου.

Να θυμίσουμε εδώ ότι οι καταλήψεις των μαθητών (που στις περισσότερες περιπτώσεις αφορούν μία ή δύο μέρες κατάληψης και μάλιστα η μια από αυτές είναι η 30-10-2017 που έγινε πανελλαδική κινητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών) είχαν ως κύριο αίτημα την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς , την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων και την αντιμετώπιση μιας σειράς λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα σχολεία που έχουν πληγεί βάναυσα και φέτος από την αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου .

 

Είναι προκλητική υποκρισία από πλευράς Υπουργείου και Περιφερειακής Δνσης να ζητούν την κάλυψη των ωρών από τις καταλήψεις στα σχολεία ενώ με δική τους ευθύνη έχουν χαθεί μέχρι τώρα χιλιάδες ώρες μαθημάτων αφού ακόμη τα κενά δεν έχουν καλυφθεί και πιάσαμε Νοέμβρη!!!

 

Απαιτούμε την κατάργηση αυτής της διάταξης που την έχουν διατηρήσει όλοι οι υπουργοί Παιδείας (ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και προβλέπει την υποχρεωτική αναπλήρωση - ακόμα και μία ημέρα κατάληψης- η οποία έχει ψηφιστεί για να τιμωρεί τους μαθητές αλλά και για να τους αποτρέπει από μελλοντικές αγωνιστικές διεκδικήσεις.

 

Ο σύλλογος διδασκόντων είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για να κρίνει αποφασιστικά για τέτοιες περιπτώσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται σε κάθε σχολείο.

 

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, όλους τους συναδέλφους, στις συνεδριάσεις αυτές να αποφασίσουν και να ψηφίσουν από θέση παιδαγωγικής και πολιτικής ευθύνης. Να αρνηθούν να εφαρμόσουν διατάξεις οι οποίες όχι μόνο δεν λύνουν (φυσικά) κανένα εκπαιδευτικό πρόβλημα αλλά, ακόμα περισσότερο, στοχεύουν στην καταστολή του μαθητικού κινήματος.

 

ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

 

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ


 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Β.ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ


 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β.ΛΙΒΑΝΟΣ