"Άρχισαν τα όργανα" στο πολυτεχνείο. Ομάδα 30 ατόμων έκαναν κατάληψη και έδιωξαν φοιτητές και πολιτικές οργάνωσεις!

Submitted by admin on Τετ, 11/15/2017 - 20:23

Πρωτοφανές περιστατικό, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του alfavita.gr, έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, όταν ομάδα αγνώστων (χωρίς να αυτοαποκαλούνται με κάποιον προσδιορισμό από το φάσμα όλων των  πολιτικών χώρων) έκανε κατάληψη στο Πολυτεχνείο.

50 περίπου άτομα κατέλαβαν το χώρο με αποτέλεσμα να μην έχουν δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο εκτός από τους πολίτες που θέλουν να τιμήσουν τους νεκρούς και οι πολιτικές οργανώσεις, ενώ υπάρχει πρόβλημα και για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Στο indymedia αναρτήθηκε η ανακοίνωση των καταληψιών που αναφέρει:

"Σήμερα 15 Νοέμβρη 2017 προχωρήσαμε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου για να φέρουμε στο προσκήνιο τη ζωντανή εξέγερση που προσπαθεί να ξαναθεριέψει εδώ κι εκεί σε όλο τον πλανήτη. Οι λόγοι βρίσκονται παντού, σε κάθε σημείο της ευρυθμίας και της ειρήνης που επιβάλεται από το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι η εγκατάληψη της ζωής στις πολιτικές κλίκες που παράγουν το θάνατο. Είναι η φτώχια που γίνεται κανόνας για να επιβιώσει ένα σύστημα εκμετάλλευσης. Είναι ο αστυνομικός στρατός κατοχής, ο χημικός τους πόλεμος, τ’ αυτόματα όπλα τους και τα θωρακισμένα τζιπ. Είναι οι απαγωγές, η τρομοκρατία και οι ανακρίσεις που βαφτίζονται προσαγωγές. Είναι τα κολαστήρια του ποινικού μηχανισμού, η ψηφιακή φυλακή – βραχιολάκι. Είναι οι φραγμοί στις δημόσιες μετακινήσεις και ο ηλεκτρονικός έλεγχος παντού. Είναι η εξορία της προσφυγιάς, η εξορία των στρατοπέδων συγκέντρωσης, η εξορία της απέλασης. Είναι οι βασανισμοί, τα σπασμένα πόδια και χέρια, οι νεκροί από το κρύο και τις αρρώστιες στα αστυνομικά τμήματα. Οι βασανισμοί στην Πέτρου Ράλλη και τη Μόρια. Είναι το κυνήγι των αιχμάλωτων αγωνιστών, οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, οι δεκαετείς καθείρξεις, η πολιτική μαγειρική του dna και των ψηφιακών επικοινωνιών. "

"Φεστιβάλ Εξέγερσης"

Σύμφωνα με μαρτυρίες την Δευτέρα και την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο το αυτοαποκαλούμενο "φεστιβάλ εξέγερσης". Οι άγνωστοι διοργανωτές διαβεβαίωναν ότι θα φύγουν όταν τελειώσει η τελευταία συναυλία παρολαυτα μερικές δεκάδες ανθρώπων έχουν μείνει μέσα στο Πολυτεχνείο και δεν επιτρέπουν στους φοιτητικούς συλλόγους να μπουν για να ξεκινήσει ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου (15-17 Νοέμβρη).

 

Ετικέτες