Αντιδράσεις προκαλεί στις συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών η παρουσία κλιμακίων του ΟΟΣΑ στα σχολεία

Submitted by admin on Δευ, 11/06/2017 - 09:03

Με αφορμή τις πληροφορίες που έρχονται για «επισκέψεις» στα σχολεία κλιμακίων στελεχών της διοίκησης και εκπροσώπων του ΟΟΣΑ, σε διάφορες περιοχές της χώρας, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ν.Αθήνας επισημαίνει τα εξής:

Ο ρόλος του ΟΟΣΑ στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής στρατηγικής γνωστός. Μια σειρά αντιδραστικές εκπαιδευτικές αλλαγές προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων είναι συνταγές που φέρνουν την υπογραφή του.

Στις συγκεκριμένες «επισκέψεις» απευθύνονται συγκεκριμένα ερωτήματα – θέματα όπως: η δυνατότητα της αυτόνομης λειτουργίας της σχολικής μονάδας, η χρηματοδότησή της μέσω της εύρεσης «χορηγών», η προσπάθεια κάλυψης του ωρολογίου προγράμματος με την ταυτόχρονη εξοικονόμηση προσωπικού, η προώθηση διαθεματικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων μέσω της Ευέλικτης Ζώνης, το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών και οι επιδόσεις τους και άλλα τέτοια που στοχεύουν στην είσοδο της επιχειρηματικής δράσης στα σχολεία αλλά και την προώθηση της ιδιωτικοποίησης . Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να αποτελέσουν επίσης κριτήρια για της αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού.

Οι παραπάνω «επισκέψεις» σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου και της 3ης αξιολόγησης καθώς και οι εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για Λύκειο, αξιολόγηση κλπ πρέπει να αυξήσουν την εγρήγορση του κλάδου.

Το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους

Να δείξουν στα κλιμάκια ότι είναι ανεπιθύμητα στα σχολεία τους.

Να ενημερώσουν αμέσως το Δ.Σ για την επίσκεψή τους στα σχολεία τους.

Να μη συμμετέχουν στον οποιοδήποτε διάλογο μαζί τους. Να μην απαντήσουν σε καμία ερώτηση που τους υποβάλουν.

Σε κάθε περίπτωση το εκπαιδευτικό κίνημα , με βάση τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου, θα αποκρούσει με τους συλλογικούς του αγώνες κάθε προσπάθεια επιβολής αντιδραστικών αλλαγών το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ


 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Β.ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ


 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β.ΛΙΒΑΝΟΣ