ΑΕΙ

ΕΜΠ: Διαμαρτύρονται γιατί χάνουν τα... προνόμια;

Submitted by admin on Τρί, 03/13/2018 - 19:37

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ διαμαρτύρεται για τις προωθούμενες αλλαγές που προωθεί ο ψηφισθέντας νόμος "Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες Διατάξεις”, σχετικά με τις σπουδές μηχανικών σημειώνοντας τα εξής:

Πρόσληψη 100 ωρομισθίων καθηγητών στο ΤΕΙ της Αθήνας

Submitted by admin on Τετ, 11/29/2017 - 06:37

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η πρόσληψη 100 ωρομισθίων καθηγητών στο ΤΕΙ της Αθήνας. Οι αντίστοιχες δαπάνες θα διατεθούν από τα αποθεματικά του ιδρύματος.

Το Υπουργείο ολοκλήρωσε τη διαδικασία στο συντομότερο χρονικό διάστημα που ήταν εφικτό μετά την εκ νέου υποβολή του αιτήματος του ΤΕΙ της Αθήνας με τον σωστό αριθμό των προσλήψεων που έπρεπε να γίνουν μέσω των αποθεματικών του ιδρύματος. 

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2018-19

Submitted by admin on Παρ, 11/17/2017 - 06:37

Αναφορικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι οι υποψήφιοι της ειδικής αυτής κατηγορίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 35 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156/τ.Α’), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 24 του άρθρου

"Άρχισαν τα όργανα" στο πολυτεχνείο. Ομάδα 30 ατόμων έκαναν κατάληψη και έδιωξαν φοιτητές και πολιτικές οργάνωσεις!

Submitted by admin on Τετ, 11/15/2017 - 20:23

Πρωτοφανές περιστατικό, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του alfavita.gr, έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, όταν ομάδα αγνώστων (χωρίς να αυτοαποκαλούνται με κάποιον προσδιορισμό από το φάσμα όλων των  πολιτικών χώρων) έκανε κατάληψη στο Πολυτεχνείο.

50 περίπου άτομα κατέλαβαν το χώρο με αποτέλεσμα να μην έχουν δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο εκτός από τους πολίτες που θέλουν να τιμήσουν τους νεκρούς και οι πολιτικές οργανώσεις, ενώ υπάρχει πρόβλημα και για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Τροποποιείται η απόφαση για τη διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπων των φοιτητών , Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π., Ε.Τ.Ε.Π. και διοικητικών υπαλλήλων στα συλλογικά όργανα των ΑΕΙ

Submitted by admin on Τρί, 11/14/2017 - 17:17

Σε τροποποίηση της  απόφασης του περασμένου Σεπτέμβρη για την ανάδειξη  εκπροσώπων των φοιτητών στα συλλογικά όργανα των ΑΕΙ , προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ειδικότερα η νέα τροποποιητική απόφαση προβλέπει τα εξής:

Άρθρο 9 Ανάδειξη εκπροσώπων φοιτητών

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η ίδρυση του Παν. Δυτικής Αττικής

Submitted by admin on Πέμ, 10/19/2017 - 08:35

“Πυρετωδώς” ετοιμάζει το επιτελείο του υπουργού Κ. Γαβρόγλου, υπό τη επίβλεψη του Νομικού κ. Φλογαίτη, το Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτ Αττικής, που θα προκύψει από τη συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας με το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.

Στη σημερινή συνάντηση της Πρυτάνεως του ΤΕΙ Αθήνας,  Μ.  Βενετίκου με τον  Αν. Γενικό Γραμματέα του υπ. Παιδείας Γ. Αγγελόπουλο, παρουσία του Αντιπρύτανη Παναγιώτη Καλδή, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, προέκυψαν τα εξής: